Formatia de dans

 

THE SKY

 

 

A fost infiintata ca formatie de dans modern in cadrul Casei de Cultura a Studentilor din Iasi in iunie 1999 de catre actualul coregraf si instructor Stefan Iulian Adrian. Incepand cu aprilie 2002 formatia si-a intensificat activitatea si si-a imbogatit repertoriul artistic cu noi stiluiri de dans (irlandez, step, rock’n roll, can-can, tribal, majorete, dans contemporan, dans modern, spaniol, grecesc etc.) cu care a castigat simpatia publicului fiind invitata in numeroase spectacole locale si nationale unde a fost alaturi din VIP-urile momentului (Holograf, Romania, Blondy, Nicola, Bliss, Candy, Pepe, Trupa VIP, Sistem, Accent, Bosqito, Gh.Gheorghiu, Loredana Groza, Laura Stoica, Blackbeers, Nico, Marcel Pavel, Oana Sarbu,Vasile Seicaru, Adrian Enache, Ducu Bertzi, Laurentiu Cazan, etc.).

 

 

Trupa este multipla laureata nationala si internationala la diverse concursuri de dans (Locul I la Festivalul international de dans “Music World”- Italia septembrie 2003 – la acest festival au participat 64 de tari din intreaga lume, Locul I la Festivalul national de dans modern studentesc (2001,2002,2003,2004), Locul I si diploma de excelenta la Festivalul “Ritmurile tineretii”, Locul I la “Pe Aripile Dansului, etc.). Succesul lor sau nu le-a scapat nici televiziunilor locale(TV Bit, TVR IASI) si nationale(ROMANIA 1, TVR2, PROTV,PRIMA, ANTENA 1, ETNO) care au dorit sa le arate spectatorilor dansuri de calitate cu o echipa tanara si talentata. Ea are peste 30 de membri, in majoritate fete si un repertoriu de 11 dansuri finalizate si alte 4 aproape gata de a aparea in fata spectatorilor.Toate dansurile sunt premiate la concursuri si au primit aprecierea publicului din intreaga tara. Trupa a incercat sa aduca noi stiluri de dans pe piata artisticului romanesc (tribal,irlandez,step,can-can), stiluri pe care romanii doresc sa le vada “life” dar nu au avut ocazia pana acum.

 

 

Despre mentorul acestei formatii Stefan Iulian Adrian putem spune ca are 28 de ani, danseaza de peste 11 ani, este multiplu laureat la diferite festivale nationale de dans , a dansat in numeroase spectacole din toata tara si din strainatate si a realizat diferite coregrafii pentru piese de teatru jucate la Teatrul National Iasi. Anii  1999-2000 si 2001 – 2002 si i-a petrecut in Seoul, Corea de sud,  unde a lucrat ca coregraf si dansator intr-un parc de distractii Everland (varianta coreeana a DisneyLand-ului).Aici si-a aprofundat cunostintele si aptitudinile legate de dans, precum si alte tehnici de seducere a spectatorului cum ar fi jongleriile cu bile si popice simple sau cu foc, inghititul flacarilor, mersul pe catalige. Aici a avut sansa sa colaboreze cu mari coregrafi ce au lucrat cu nume celebre ca Paula Abdul si Janet Jakson de la care a preluat multa experienta pe care acum doreste sa o impartaseasca celor din Romania. Tot aici a invatat sa “bata” step si sa invete stilul de dans care a dus numele formatiei “THE SKY” pe buzele multor romani si anume dansul irlandez. In momentul actual este referent artistic pe specialitatea dans la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, instructor si coregraf la numeroase trupe de dans si muzica, coregraf la Teatrul National Iasi  si instructor de aerobica si fitness.

 

 

 Trupa organizeaza periodic preselectii pentru intregirea echipei de dansatori incercand sa-i atraga pe cei mai talentati studenti in randurile sale.Trupa mai organizeaza si cursuri de incepatori pentru diferite stiluri de dans (modern, irlandez, step,contemporan), acestea constituind pepiniera din care se alimenteaza formatia cu noi membri dansatori .

 

 

Formatia are si alte ramuri in afara de dans si anume realizeaza diferite momente cu flacari, pe catalige, de clown, mimi (statui vii), fachirism, si toate acestea pentru a oferi intreg publicului spectator o cat mai variata reprezentatie artistica numere de fachirism toate aceste fiind realizate sub conducerea D-lui Adrian Stefan.

Trupa si-a propus ca in cel mai scurt timp sa realizeze un intreg spectacol de dans doar cu dansurile proprii si cu care sa faca un turneu in intreaga tara.Tot ce pot dezvalui acum este ca spectacolul se va chema “Dance History” si va contine istoria dansului incepand cu dansul tribal si terminand cu cele contemporane zilelor noastre.